Nyheder‎ > ‎

Tur til Norge 3 - 6 juni 2010

indsendt 17. jun. 2010 00.48 af Nicolai Kildal   [ opdateret 17. jun. 2010 01.01 ]

Den første weekend i juni var det hold 2’s tur til at tage til Flekkefjord. Vi var 6 personer, der sejlede fra Hirtshals torsdag d. 3/6: Jonas P, Jesper G, Morten K, Nicolai, Mads N og med assistance af Rasmus Bro fra Dykkerklubben Bunden.

Vejrudsigten lovede solskin og svag vind hele weekenden og det kom til at holde. Så efter en god og solid morgenmad, som Morten arrangerede på fornem vis, var tiden inde til at tage forholdsregler imod en stærk sol ude på vandet med en god gang solcreme i ansigtet. Herefter blev udstyret rigget til og læsset ombord på Flekkefjord Dykkerklubs RIB, hvorefter vi stævnede ud mod vraget af D/S Gudrun. Det blev et fantastisk dyk med en sigt på omkring 20 meter (man kunne se den agterste mast fra den midterste samt skimte reserverattet).

Tilbage til klubben for at fylde flasker og spise lidt frokost, som Morten igen fik arrangeret. Her blev vi enige om at sejle ud til Katedralen, som er en hule, man kan svømme hele vejen igennem. Starter man i den lave ende, ligger indgangen på 16-18 meter og udgangen på ca. 30 meter. Den er rigelig stor til at man kan svømme ved siden af hinanden og så snart man stikker hovedet ind i hulen, kan man tydeligt se udgangen i den anden ende. Efter Katedralen sejlede vi tværs over Hidrasundet og ned igennem kanalen, der deler øen Hidra i to. En hyggelig tur, hvor man en overgang har en fornemmelse af at sejle på en elv, hvis ikke det lige var for tang, gopler og krabber, der indikerer, at det er saltvand der sejles på. Dagens sidste dyk blev foretaget på en af småøerne der ligger ved Hidras sydside. Jesper og Mads sad dog dykket over, da det dels var blevet sent og nogen jo skulle sørge for at tænde op i engangsgrillen.

Lørdag var der lagt op til, at der skulle skydes fisk med harpun, for det havde vi planlagt aftensmaden efter. Vi lagde ud med Katedralen, som bød på samme fantastiske sigt som dagen forinden. Her havde vi dagen før set en mindre havtaske, som dog fik lov at leve. Desværre var der ikke nogen fisk, der kom inden for skudvidde den dag, men der kunne ofte observeres store stimer af mindre torskefisk (sej???).  Efterfølgende sejlede vi tilbage til klubhuset for at indtage frokost, som Morten denne gang anrettede udenfor på en stak paller. Imens blev flaskerne fyldte og vi gjorde klar til dagens to næste dyk. Her var ”Hunden”, som ligger på østsiden af Andabeløya, valgt som primært mål. Først da Rasmus, som havde roret, pludselig var på vej ud i Skagerrak med kurs mod Azorerne, gjorden han opmærksom på, at der ikke var mere strøm på GPS’en. Så frem med et kort og et stykke tilbage igen. Vi fandt en vig, som måtte være stedet. Dog var vi lidt i tvivl om, hvorvidt ”Hunden” i virkeligheden er de to skær, der ligger umiddelbart i nærheden. Et fint dyk blev det til og en enkelt større torsk, som Mads forsøgte at skyde, var lige ved at redde aftensmaden. Dagens sidste dyk blev foretaget ved Terneholmen på nordøstsiden af Andabeløya, som ligger på tilbagevejen til Flekkefjord by. Rasmus og Jesper fik skudt en mindre rødtunge og en fjølsfisk. Om den sidste er værd at spise må guderne vide, men samlet set var der vist akkurat lige fisk nok til en enkelt forret. Fløjlsfisken blev kasseret og rødtungen blev renset og foræret væk til et par lystfiskere inde på kajen ved klubhuset. Vi ankom sent til klubben, hvor en person lige akkurat kunne nå op og købe noget kød, hvis ikke det var fordi vi besluttede os for at afprøve, hvad Flekkefjord by tilbyder af kulinariske oplevelser. Vi havde da set en grillbar i byen, men vi endte faktisk på en pizzarestaurant.

Søndag kunne vi nå et dyk på Gudrun inden vi igen skulle vende snuden tilbage til Danmark. Jonas og Morten besluttede for at sidde dykket over, men Jonas indvilligede i at tage med som dykkerleder. Hermed kunne vi andre plumpe i vandet samtidig og dermed udnytte tiden bedre. Sigten var mindst lige så god som på dag 1. Da vi sejlede tilbage til klubhuset indså vi, hvor effektive vi havde været uden at stresse. Der var rigelig tid til at rydde op, gøre rent og dovne lidt. På vej tilbage til Kristiansand var der endda tid til at holde ind og nyde lidt frokost inden vi skulle ombord på færgen med kurs mod Danmark.

Se flere billeder her